Amikor elmegyek egy orgonabokor mellett, vagy megérzem az illatát, mindig elkezdem énekelni ezt a dalt. A sok közül az egyik előnye a gyerekességnek, hogy ha velem van a gyerek, hangosan is énekelhetek, senki nem fog hülyének nézni (legalább is a hangok ezt mondják a fejemben 😀 ).

Érdekes megtapasztalni, hogy mióta anya vagyok, minden évben más dimenzióba kerül az anyák napja. Idén már egy ovis köszöntött engem, a nagymamáit és a dédijét, miközben a hasamban növekszik a kishúga. Anyák napi ünnepség, cuki gyerekhangok, kedves köszöntés és saját készítésű ajándékok. Ezeket alkotta Lujzi az oviban. A kavicsoképtartó a képpel nekem készült, a virágok a nagymamáknak.

Itthon a dédimaminak készítettünk egy kártyát.

Anyukámmal pedig ezt a szép ablakdíszt készítette nekem Lujzi:

Ezek a lányom két kicsi kezével készített szépségek otthonunk legcsodálatosabb kincsei.

Én anyukámnak, anyósomnak és nagymamámnak saját készítésű szappannal kedveskedtem. Lujzival együtt kotyvasztottuk kecsketejes Melt&Pour szappanalapot felhasználva, melyet csipkebogyó vajjal tettünk lágyabbá, céklaporral színeztük rózsaszínessé és édesnarancs illóolajjal adtunk neki kellemes, de visszafogott illatot. Akit érdekel a recept, alább leírom.

qrf

Szappanrecept:

500 g Melt&Pour kecsketejes szappanalap

15 g csipkebogyó vaj

30 csepp édesnarancs illóolaj

1 tk céklapor

A szappanalapot lassan, vízgőz felett melegítettem, majd hozzáadtam a vajat. Kb 70 fokos hőmérséklet elérése után hagytam hűlni egy picit az egyveleget, majd hozzáadtam a színezéket és az ilóolajat. Szilikon kiöntőformába öntöttem a masszát és hagytam teljesen kihűlni.

Ebből a receptből 5 db 90-100 g-mos szappan jött ki.

Szerző: HorvathHelga

Comments are closed.