A fújós dezodort kb. 3 éve cseréltük le krémdezodorra. Először kézműves termékeket használtunk, mígnem 1,5 éve rá nem jöttem, mennyire egyszerű elkészíteni. Sőt, sokkal-sokkal pénztárcakímélőbb, egészsésesebb a bőrünknek és kevesebb hulladékkal jár. Az elkészítése maximum 10 percet vesz igénybe.

Fontos megjegyezni, hogy a krémdezodor nem izzadásgátló, hanem szagtalanító funkcióval bír. Viszont az izzadás fontos méregtelenítő funkciókat lát el testünkben, így attól nem is érdemes megszabadulni, főleg nem olyan készítményekkel, amelyek alumíniumsót tartalmaznak. 

Nagyon sok recept kering a neten, mivel a szódabikarbóna szerencsére nem irritálja a bőröm, én ezt a legegyszerűbbet használom. 

Hozzávalók:

1 egység szódabikarbóna

1 egység kókuszzsír

1 egység kukoricakeményítő

Pár csepp antjbakteriális illóolaj

A kókuszzsírt vízgőz felett felolvasztjuk, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Elkeverjük és tégelybe öntjük. Kész is.

Ha evőkanalat használunk 1 egységnek, jó pár hónapra elegendő mennyiség jön ki belőle.

Illóolajból most én teafát és citromot használtam.

A mérték nálam most 1/4 bögre volt, mert most magamnak és a páromnak is külön tégelybe készítettem.

Abtapaszgalat azt mutatja, hogy hidegebb hónapokban remekül működik ez a recept, 25-30 fokban viszont nagyon folyóssá válik. Így nyáron érdemes kicsit több keményítőt hozzáadni, vagy hűtőben tárolni, vagy megbarátkozni a folyós állaggal.

Szerző: HorvathHelga

Comments are closed.