Ma egy nagyon jó kezdeményezés részesei lehettünk. A falunkban szemétszedést, faluszépítést hirdettek.

Jött velünk a majd 3 éves kislányunk is, aki a kis kesztyűjében a vödröcskéjével lelkes legfiatalabb segítője volt a rendezvénynek. Öröm volt látni, hogy sok gyerek vett részt az eseményen, hiszen nagyon fontos már ilyen kicsi korban megtanulniuk az egyéni felelősségvállalást. És persze a mintaadás is meghatározó még náluk.

A legfiatalabb szemétszedő a faluban

Felszedtünk üres PET palackokat, sörös- és üdítős dobozokat, zacskókat, zsákokat, iszonyú mennyiségű cigaretta csikket, de még NYÁK lemezeket és egy akkumlátort is találtunk eldobva.

Háttérben a felszerelések

Férjemmel út közben arról beszélgettünk, ki dobhatja ide ezeket. Hiszen számunkra lehetetlen elképzelni, hogy az ember a saját életterébe piszkít, a saját faluját rombolja ezzel. Falunkon megy keresztül az Országos Kéktúra útvonal. Lehet, hogy a turisták is hagynak maguk után eldobva szemetet, de rövid itteni életünk alatt sajnos már tapasztaltam olyat, hogy a buszmegállóban állva egy helybeli lakos a papírzsebkendőjét használat után nem a tőle fél méterre lévő kukába dobta, hanem csak elhajította maga mögé.

A csomag

Örülök, hogy részt vehettünk a faluszépítésen és arra bíztatok mindenkit, hogy ha van rá lehetősége, akkor ne csak az ilyen programok keretében szedje össze a mások által utcán hagyott szemetet. Igen, bosszantó, hogy ott van. Bosszantó, hogy vannak, akik ennyire nincsenek tekintettel a saját környezetükre. De ha otthagyjuk, ott is marad 100-200-500 évre, sé sajnos van, ami örökre,

Ui.: Köszönjük a szervezést a Virágzó Kesztölc Egyesületnek és a Művelődési Háznak. Valamint a finom gulyást, amit a megfáradt szemétszedőknek készítettek.

Szerző: HorvathHelga

Comments are closed.