Talán a zöldségeket és gyümölcsöket a legkönnyebb csomagolásmentesen beszerezni. Szuper első lépés a hulladékmentes életmód felé. Nem kell más hozzá, mint pár újrahasználható zsákocska és szatyor.

A legjobb, ha az ember magának el tudja készíteni ezeket kiszuperált textilekből. Én így varrtam magamnak pár eltérő méretű zsákocskát a gyerekkori függönyömből, valamint régi abroszból. Így még szép emlékeket is megidéz, mikor használom őket. Ha nincs varrógépünk, biztos találunk a környezetünkben olyat, akinek van és a fizetségben való közös megegyezés után megbízhatjuk az illetőt. Ha ilyen ismerősünk nincs, rengeteg magyar kézműves árul ilyen szuper szatyrokat (a teljesség igénye nélkül: Shamo bags, BogBag, Julka, detKKo, Réthy Fashion, The Sorting Bags).

Saját készítésű zsákocskáim egy része

Ezeket a szatyrokat vihetjük magunkkal a szupermarketekbe is és a letépett zacsi helyett ezekbe helyezhetjük a zöldséget-gyümölcsöt. Így ha a szupermarketes bevásárláskor nem is tudunk minden szemetet elkerülni, legalább műanyag zacsit nem kell szakítanunk.

Ma reggel el kellett szaladnom a zöldségeshez, mert az ebédhez kellettek friss zöldségek. Így nézett ki a bevásárlásom. Én olyan dolgokat, amikből csak 1-3 db-ot veszek, bele sem teszem a zsákocskákba. Simán jönnek velem csupaszon.

Reggel a zöldségesnél jártam

Este pedig termelői piacra mentünk, ami minden héten egyszer van a közeli városban. Ide viszek dobozokat is. Terv szerint csak egy új műanyag dobozt hoztam volna, amiben a vajat rendeltem.  Most leadtam egy másik üres dobozt, amiben majd jövő héten kapom a vajat és akkor ez a két doboz fog cirkulálni. Múlt héten leadtam a kencéknek is egy dobozt, de sajnos az árus elfelejtette abba tenni a portékát. Reméljük jövő héten sikerül és majd rutin alakul belőle. Íme a kép a piacos vásárlásról. Van itt kimért teafű, pogácsa, fánkocskák, saját dobozba kért tojás, szörp és almák.

Esti termelői piac zsákmányai

Ja, és az sk zsákocskák tökéletesek pékáruk vásárlásához is, de arra ma nem volt szükségem, így erről nincs friss kép.

Szerző: HorvathHelga

Comments are closed.